Blog

Blijf op de hoogte van alles over onze EnToen Nu app.
Van verhalen over de nieuwste historische films tot de laatste informatie voor de juffen en meesters.

De eerste universiteit van Nederland staat in Leiden

Geplaatst op 22 juni, 2017

De geschiedenis van de universiteiten gaat ver terug. De eerste universiteit van Nederland werd in Leiden opgericht. Aangenomen wordt dat de keuze voor Leiden een geschenk was van Willem van Oranje aan de stad na Leidens ontzet. Lees in deze blog meer over de eerste universiteiten.. 

Lees meer

Teylers Museum – het eerste en oudste museum van Nederland

Geplaatst op 06 juni, 2017

Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland. Het museum is te vinden aan het Spaarne in de stad Haarlem, en is genoemd naar Pieter Teyler van der Hulst (1702 – 1778). Lees in deze blog meer over het museum..

Lees meer

Manna-Hatta – Nieuw-Amsterdam – New York!

Geplaatst op 23 mei, 2017

Je kan het waarschijnlijk moeilijk voorstellen, maar de bruisende wereldstad New York is ontstaan als een kleine Nederlandse handelspost. De Nederlanders zijn naar het eiland Manna-Hatta gekomen, om een bonthandel op te zetten. Voor een paar snuisterijen hebben zij uiteindelijk het eiland van de indianen overgekocht. Lees in deze blog meer over Manna-Hatta en hoe het uiteindelijk […]

Lees meer

De geschiedenis van het voetbal gaat ver terug

Geplaatst op 10 mei, 2017

Voetbal, je ziet het overal! Op straat, in de krant, op het internet en tv. Voetbal is dan ook één van de bekendste sporten. Maar waar komt het spel eigenlijk vandaan? In deze blog vertellen wij meer over de geschiedenis van het voetbal.

Lees meer

Prinsessedag – het begin van een nationale feestdag

Geplaatst op 25 april, 2017

Al meer dan 100 jaar wordt Konings/Koninginnedag gevierd. Het feest dat is begonnen als Prinsessedag, is uitgegroeid tot een nationale feestdag. Elke troonopvolger heeft zijn of haar eigen invulling aan het feest gegeven. Lees hier meer over in onze blog. De eerste Prinsessedag Op 31 augustus 1885 werd de eerste Prinsessedag gevierd, ter ere van de […]

Lees meer
1 2 12