Blog

Blijf op de hoogte van alles over onze EnToen Nu app.
Van verhalen over de nieuwste historische films tot de laatste informatie voor de juffen en meesters.

Geschiedenis van de fiets en het wielrennen

Geplaatst op 18 juli, 2017

Vanaf 1 juli tot en met 23 juli vindt de 104e editie van Tour de France plaats. Een meerdaagse wielerwedstrijd die voor het grootste deel door Frankrijk voert. De wielersport wordt steeds populairder. In deze blog vertellen wij meer over de geschiedenis van de fiets en het wielrennen.

Lees meer

De eerste Nederlandse televisie-uitzending

Geplaatst op 04 juli, 2017

In 1935 waren er al geregeld televisie-uitzendingen in Duitsland, Engeland en Amerika. Maar in Nederland ging pas op 2 oktober 1951 de eerste Nederlandse televisie-uitzending de lucht in. Dat Nederland zo laat was, lag zeker niet aan de techniek. Maar aan het publiek en de politiek…

Lees meer

De eerste universiteit van Nederland staat in Leiden

Geplaatst op 22 juni, 2017

De geschiedenis van de universiteiten gaat ver terug. De eerste universiteit van Nederland werd in Leiden opgericht. Aangenomen wordt dat de keuze voor Leiden een geschenk was van Willem van Oranje aan de stad na Leidens ontzet. Lees in deze blog meer over de eerste universiteiten.. 

Lees meer

Teylers Museum – het eerste en oudste museum van Nederland

Geplaatst op 06 juni, 2017

Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland. Het museum is te vinden aan het Spaarne in de stad Haarlem, en is genoemd naar Pieter Teyler van der Hulst (1702 – 1778). Lees in deze blog meer over het museum..

Lees meer

Manna-Hatta – Nieuw-Amsterdam – New York!

Geplaatst op 23 mei, 2017

Je kan het waarschijnlijk moeilijk voorstellen, maar de bruisende wereldstad New York is ontstaan als een kleine Nederlandse handelspost. De Nederlanders zijn naar het eiland Manna-Hatta gekomen, om een bonthandel op te zetten. Voor een paar snuisterijen hebben zij uiteindelijk het eiland van de indianen overgekocht. Lees in deze blog meer over Manna-Hatta en hoe het uiteindelijk […]

Lees meer
1 2 12